Montessoripedagogiikka vastaa uuden varhaiskasvatussuunnitelman ja esiopetussuunnitelman pedagogisia tavoitteita. Päivärytmiimme kuuluu montessorityöskentelyä, ulkoilua, taide- ja musiikkikasvatusta sekä viikoittainen englanninkerho. Vuodenaikoja seuraamme erilaisten teemapäivien ja juhlien merkeissä viettämällä muun muassa joulujuhlia, pääsiäistä, vappukarkeloita, isien ja äitienpäiviä ja isovanhempien päivää. Huomioimme kansainvälisyyskasvatuksen hengessä myös eri kulttuurien juhlapäiviä. 

Päivärytmi arrow_drop_down

Päiväkotimme on avoinna arkisin 7.00 – 17.00. Päivän aikana lapsille tarjotaan aamupala, lounas ja välipala. Aterioilla harjoittelemme itsenäistä ruoan ottamista sekä kauniita pöytätapoja.

Aamupäivisin lapset puuhaavat montessorivälineistön parissa. He voivat tutkia ja tehdä havaintoja ympäröivästä maailmasta omaan kehityskauteensa sopivalla tasolla.

Päivittäin kokoonnumme ryhmissä yhteiseen piirituokioon. Tuokioissa käymme läpi ajankohtaisia asioita, keskustelemme, leikimme, loruilemme, laulamme ja luemme tarinoita. Piirituokioissa harjoittelemme myös vuorovaikutustilanteita ja lapsen rooli ryhmän jäsenenä vahvistuu.

Iltapäivä on leikkien, pelien ja rakentelun aikaa.

Ulkoilemme päiväkotimme turvallisella pihalla. Toisinaan suuntaamme retkille päiväkodin lähimaastoihin.

Kaksi päiväkotimummoamme käyvät säännöllisesti puuhaamassa ja leipomassa lasten kanssa.

Haluamme tehdä lapsen päivän kulusta mahdollisimman levollisen. Välttämällä turhaa kiirettä luomme rauhallisen toimintaympäristön, jossa jokaisen on hyvä olla. Meillä on kodikas tunnelma ja pienessä yhteisössämme kaikki tuntevat toisensa.

Heinäkuun olemme suljettu. Lisäksi henkilökunnallamme on 2-4 suunnittelupäivää vuodessa, jolloin päiväkoti on osittain tai kokonaan suljettu.

Taide- ja musiikkikasvatus arrow_drop_down

Taidekasvatus on tärkeä osa toimintaamme ja henkilökunnallamme on monipuolista kuvataide- ja musiikkiosaamista. Jokainen lapsi saa säännöllisesti osallistua ohjattuihin kuvataidetuokioihin, joissa tutustutaan erilaisiin tekniikoihin ja materiaaleihin, kuten saveen ja luonnon materiaaleihin. Päivittäin lapsilla on mahdollisuus maalaustelineellä maalaamiseen tai vesivärimaalaukseen sekä erilaisilla piirustusvälineillä piirtämiseen. Lisäksi teemme perinteisiä malliaskarteluja lasten taitotasojen mukaan.

Myös musiikki on osa arkeamme ja musisoimme säännöllisesti muskareissa hyödyntämällä monipuolisesti erilaisia soittimia. Muskareiden lisäksi laulamme ja soitamme päivittäin piireissä ja muussa arjessamme.

Liikuntakasvatus arrow_drop_down

Liikuntakasvatus toteutuu viikoittain ulko- ja sisäliikunnassa. Leikinomaisesti lapsille tulevat tutuiksi liikuntaseikkailut, satuliikunta sekä erilaiset pelit ja yhteisleikit. Käymme retkillä lähimaastossa ja talvella luistelemassa ja hiihtämässä. 

Englanninkerho arrow_drop_down

Viikoittain kokoontuvassa englanninkerhossa opitaan kieltä ohjatun leikin ja toiminnan kautta. Lapsia innostetaan ja rohkaistaan kielen omaksumiseen pelien, leikkien, laulujen ja askartelun avulla. Englanninkerhoon voivat osallistua kaikki halukkaat 3-7 -vuotiaat päiväkotilaiset. Kerhoa vetää Sirpa Marie Nieminen Learning Fun -kielikerhosta. Englanninkerhosta maksetaan erillinen kerhomaksu.